CD-indspilninger

CD-indspilninger udgør en væsentlig del af Aarhus Symfoniorkesters aktiviteter i løbet af en sæson. Flere indspilninger med Aarhus Symfoniorkester har opnået stor international anerkendelse.


I 2007 udkom live-indspilningen af Bruckners 7. symfoni, igen med James Loughran som dirigent.

Musik af tidligere huskomponist ved Aarhus Symfoniorkester Niels Rosing-Schow, Granito y arco iris, på Dacapos open Space-label blev udgivet i 2006.

Hør uddrag af CD-en med Johan Svendsens og Lange-Müllers violinkoncerter med Lars Bjørnkjær som solist. Giordano Bellincampi er dirigent. Hør eksempler fra CD'en. (DACOCD 662)

I juni måned 2009 indspillede Aarhus Symfoniorkester Carl Nielsens Landsudstillingskantate samt andre lejlighedskantater under ledelse af Bo Holten. I anledning af indspilningerne sagde Bo Holten i et interview med Jyllands-Posten, at ”kantaten er et karakteristisk Carl Nielsen-værk, der bobler af liv og festlighed. Det er et fantastisk godt værk af Carl Nielsen, der nu kommer frem fra glemslen. Jeg synes, at det befinder sig et sted mellem Fyensk Foraar og Helios Ouverture.” Og Bo Holten fortæller videre til Jyllands-Posten: ”Mange musikfolk får kuldegysninger, når de hører ordet ”kantate”. Det er jo lejlighedsmusik - og hvem gider høre kantater, hvis de da ikke lige er skrevet af Bach? Men der kan altså godt skjule sig meget fin musik i lejlighedskantater - og det gør der helt bestemt i Carl Nielsens kantate til landsudstillingen.” (Køb CD'en Dacapo 8.226079)

Også Poul Ruders er nu udkommet på CD med Aarhus Symfoniorkester. Ruders' Händel Variationer er et bestillingsværk til Aarhus Symfoniorkesters 75 års jubilæum, hvor værket blev uropført. Orkestret har indspillet Concerto in Pieces, Monodrama for orkester og slagtøj samt Violinkoncert nr. 1. (Dacapo 8.226034)

Læs om udgivelsen fra august 2011: Niels Marthinsens Snapshot Symphony

Læs mere om de seneste Riisager-indspilninger, Vol I sept 2011 - Vol II udkommet i 2013

2012 var Delius år, og Aarhus Symfoniorkester udgav i 2012 de sidste tre CD'er i Delius-serien: en dansk, en norsk, en engelsk, en fransk samt en amerikansk.

Bruckners 9. symfoni med revideret finale udkom foråret 2015.

I 2016 indspillede den sydafrikanske lyriske sopran, Pumeza Matshikiza, sit solo-album "Arias" sammen med Aarhus Symfoniorkester, og det var også året for en CD-udgivelse med udvalgte værker af Bizet, under ledelse af chefdirigent Marc Soustrot.