Orv – det er for børn!


Musik og billeder kan understøtte hinanden. Hvis musikken til en gyserfilm ikke virker, opnås gysereffekten ikke. Ligesom en romantisk film ikke er romantisk, hvis musikken ikke understøtter denne følelse.
Aarhus Symfoniorkester har via en stor donation fra A.P Møller Fonden fået mulighed for at lade disse to virkemidler spille sammen ved at vise film eller projicere billeder på et kæmpe lærred over orkestret, mens musikken spiller. Det kalder vi ”Symfomagica”, og det vil man i løbet af sæsonen kunne opleve ved flere børnekoncerter.

Det er dog ikke altid nødvendigt med fysiske, visuelle billeder: Musikken i sig selv stimulerer vores fantasi og skaber historier og billeder på nethinden. Når man lytter til musik, er der ikke noget ”rigtigt” eller ”forkert”.  Alle har ret til at føle, opleve og ”se” musikken helt på deres måde. Kom ind og hør fantastisk musik, lad dig forføre af strygernes klang, imponere af messingblæsernes fanfarer eller knib en tåre over oboens vemodige melodi – og skab dine egne billeder.
Velkommen til koncert!