Troldspejlet

 

Skolekoncerter for 3. og 4. klasse

 
Kan I lide at se film, og er I vilde med at spille computerspil? Hvis ja: er I så også klar over hvor stor betydning, musikken har for jeres oplevelse og indlevelse? – og ved I, at næsten al denne skønne musik er indspillet af et symfoniorkester? Ved disse skolekoncerter får I mulighed for at dykke ned i denne guldgrube af musik, guidet på vej af Troldspejlets fader, Jakob Stegelmann.
 
Jakob har sammensat et forrygende program med musik fra de kendteste film, tegnefilm og computerspil, så det er bare at læne sig tilbage, lukke øjnene og lade billederne træde frem på nethinden. Lad os sammen tage af sted ud i fantasiens og filmens univers – godt hjulpet på vej af musikken.

 

Skolekoncerterne for 3.-4. klasse er en pakke bestående af to koncerter: én koncert på skolen (såkaldt gruppekoncert), hvor en mindre gruppe af orkestrets musikere kommer på besøg og spiller og fortæller. Nogle børn skal dog på besøg hos slagtøjsspillerne i Musikhuset, idet det er for omfattende at flytte alle de store instrumenter. Efterfølgende kommer alle børnene på besøg i Symfonisk Sal i Musikhuset og høre hele symfoniorkestret.

I samarbejde med Børn og Unge, Aarhus Kommune, er folkeskolerne i Aarhus blevet inddelt i to grupper, som automatisk hvert andet år er garanteret et forløb for både 1.-2. klasse samt 3.-4. klasse. Er du i tvivl om hvornår din skole er med, så kontakt din skoleleder eller Aarhus Symfoniorkesters børn- og unge medarbejder, Mette Storgård Jensen.

Medvirkende ved symfonikoncerten:

Peter Ettrup Larsen, dirigent

Jakob Stegelmann, konferencier

Aarhus Symfoniorkester

 

Periode
Gruppekoncerter:

27., 28., 29. og 30. september 2016

Symfonikoncerter:
23., 24. og 25. november 2016
Koncerttidspunkt: 9.30 og 10.45.

Undervisningsmateriale kan downlades her


Varighed
Koncerten varer cirka 45 minutter.

Gratis
Deltagelse er gratis for skoler i Aarhus kommune. Skolerne skal blot sørge for transporten.

Formål
Formålet er at give børnene en oplevelse med den klassiske musik i øjenhøjde, dels gennem det forberedende materiale og ikke mindst gennem koncertoplevelsen med Aarhus Symfoniorkester.