SYMFOMAGICA

Aarhus Symfoniorkester præsenterede i sæson  2013-14 for første gang orkestrets nye koncertformat SYMFOMAGICA. Formålet med  SYMFOMAGICA, hvor vi iscenesætter koncerterne på en ny og spændende måde, er at dele den klassiske live-musikoplevelse med endnu flere i Symfonisk Sal - at tiltrække et nyt publikum.
Du kan kende det nye koncerttilbud på logoet.
 

Symfomagica på webben

Aarhus Symfoniorkester har - som det første orkester i Danmark – præsenteret Symfomagica-optagelser på webben. Nu kan du via orkestrets hjemmeside eller symfomagica.dk opleve optagelser fra live koncerter både uddrag men også hele værker.


Musikkens verden er magisk – og der er intet som den intense live-oplevelse i selve koncertsalen. Men denne oplevelse og den store klassiske musik vil Aarhus Symfoniorkester gerne dele med endnu flere – og derfor har orkestret lanceret de såkaldte ”Symfomagica”-projekt. Producent på disse symfomagica-optagelser er Jacob Nielsen.

 

FAKTA OM SYMFOMAGICA-PROJEKTET
Aarhus Symfoniorkester modtog i februar 2013 en donation på 1,2 mio. kroner af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Beløbet blev givet til indkøb og installering af teknisk udstyr i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus.
Aarhus Symfoniorkester ønsker at fremme interessen og kendskabet til klassisk musik. Det skal ske ved, at orkestret dels vil bruge nye medieplatforme og blandt andet live-streame koncerter på internettet, og dels skabe et nyt koncertformat i koncertsalen med titlen ”SYMFOMAGICA”, hvor visuelle udtryk inddrages i koncertformen. 
I løbet af 2013 kunne orkestret takket være A. P. Møller Fondens donation installeret kameraer og andet teknisk udstyr i Symfonisk Sal. Dette har muliggjort at producere og transmittere koncerter med billede og lyd på en meget effektiv måde, som samtidigt bevarer live-oplevelsen intakt både for publikum i salen og brugere på internettet.


Symfomagica-koncerterne
A. P Møllers Fonds fornemme donation har gjort det muligt for orkestret at investere i lærred og projektor, som ophængt midt på scenen over orkestret i Symfonisk Sal skaber et nyt koncertformat og oplevelseskoncept under navnet "SYMFOMAGICA", netop inddrager visuelle indtryk i koncertoplevelsen. Det er orkestrets ambition flere gange årligt at omdanne Symfonisk Sal til et oplevelsesrum, som ikke udelukkende signalerer de klassiske traditioner, men tillige bliver et nyt og spændende univers for alle aldre og såvel garvede koncertgængere som helt nye. Den først Symfomagica-koncert blev afviklet 6. november 2013, hvor Jørgen Leth medvirkede som oplæser, og hvor lærredet indgik som en del af det sceniske udtryk, både med præindspillede film og som live-projektor for det, der foregik på scenen. Her havde multimediekunstneren Martin Asbak  Boensvang suppleret til Jørgen Leths kortfilm og ”komponeret” nye filmakkompagnementer som både tjente som underlægning til Villa Lobos’ musik og samtidig lænede sig op ad og forstørrede Jørgen Leths udtryksfulde oplæsning af sine egne digte. Ikke så langt fra datidens kunster-symposier og Schubertiader, hvor digtere og musikere ofte havde jam-sessions, hvor f.eks. lied-genren efterhånden udfoldede sig.