Mød en symfoniker

Aarhus Symfoniorkester lancerer hermed en ny Symfomagica-serie, MØD EN SYMFONIKER, der sætter ansigt på Aarhus Symfoniorkester, og hvor du kan møde en række af orkestrets musikere. Udover at vi forsøger at tegne et personligt portræt af orkestrets musikere går vi også “behind-the-scenes” og oplever musikerens arbejdsplads indefra, samtidig med at vi også forsøger at bevæge os helt væk fra Symfonisk Sal for at møde musikeren på neutral grund…"

Det første portræt er af soloklarinettist Mathias Kjøller, der var solist ved Festugekoncerten i september 2014. Mathias kan opleves igen som solist i Carl Nielsens klarinetkoncert 18. juni kl. 19.30 ved en gratis sommerkoncert. I september sidste år var Mathias solist i Mozarts Klarinetkoncert - og du kan høre hele denne opførelse med dirigenten Michael Schønwandt og Aarhus Symfoniorkester lige her.
Se portrættet her og du finder også en Symfomagica-optagelse af hele klarinetkoncerten lige nedenfor. Jacob Nielsen er producer på begge optagelser.

 

 

Festugekoncerten 2014 - Mozarts Klarinetkoncert

 

Aarhus Symfoniorkesters soloklarinettist Mathias Kjøller valgte efter en afstikker til DR SymfoniOrkestret heldigvis at vende tilbage til Aarhus. Mathias, og han var i september 2014 solist i Mozarts udødelige klarinetkoncert ved Festugekoncerten. Klarinetkoncerten er ifølge P2s lyttere det mest populære klassiske værk overhovedet, valgt blandt 50 klassiske hits. Dirigent er Michael Schønwandt, altid er en populær gæst i Aarhus, modtog i 2014 P2s Kunstnerpris i anerkendelse af hans enestående betydning for dansk musikliv i mere end 30 år.

Mathias er solist igen 18. juni ved en gratis sommerkoncert - denne gang i Carl Nielsens klarinetkoncert.